Emocions: Música i Literatura

Emocions: Música i Literatura

Una xerrada sobre la naturalesa de les paraules i de la música Una xerrada i, alhora, una reflexió sobre la naturalesa de les paraules i de la música. Les eines de les quals disposa un músic i un escriptor per fer la seva feina. Com utilitzar aquestes eines, quines són més eficients: les literàries o les musicals.
Aigües del temps

Aigües del temps

Algunes fonts podien tornar-te boig, mentre que l’aigua d’altres et retornava el seny o et convertia en abstemi la resta de la teva vida. Hi havia fonts «delicioses», més dolces que la llet, i altres tan àcides que corroïen les canonades per les quals fluïen. Al seu assaig El murmuri de l’aigua, l’escriptora María Belmonte ens ofereix la visió de l’aigua com a líquid que s’associa a la immortalitat o a la pèrdua del seny. L’aigua entesa com a metàfora del temps, que flueix i es perd, que satisfà i es desborda. El pintor Perico Pastor va crear quatre peces pictòriques amb aigua i pigment per parlar-nos i reflexionar sobre el temps.
Premi Maria Rosa Jorba de Cendrós

Premi Maria Rosa Jorba de Cendrós

El Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona i la Fundació Romea us conviden al concert que oferirà el pianista Uladzislau Khandohi, guanyador del Premi Maria Rosa Jorba de Cendrós de la 69a edició del Concurs. Concert ofert per la Familia Cendrós. PROGRAMA: Elisenda Fábregas – Mirage. (9 minuts)Frederic Chopin – 24 Preludes op.28. (36 minuts)Sergei Prokofiev – 4 Etudes op.2. (11 minuts) EL CONCURS INTERNACIONAL MARIA CANALS DE BARCELONA VOL AJUDAR ELS JOVES PIANISTES A PROJECTAR-SE AL MÓN I, ALHORA, FACILITAR L’ACCÉS UNIVERSAL DEL PIANO A LA CIUTADANIA. Maria Canals i Cendrós (1914-2010) en va ser la fundadora. Una dona visionària que, empesa per la seva passió pel piano, la seva vocació d’ajudar i ensenyar els joves intèrprets, i la seva estima per la ciutat de Barcelona, va desenvolupar una intensa activitat, primer com a concertista, i després com a impulsora de projectes tan rellevants com l’Acadèmia de Música Ars Nova a Barcelona i el prestigiós Concurs...
Teresa Cunillé, 100 anys. Una vida de teatre

Teresa Cunillé, 100 anys. Una vida de teatre

El 22 d’octubre de 2024, l’actriu Teresa Cunillé va cumplir 100 anys. Ho celebrem des del reconeixement a la seva contribució al teatre català i en companyia de familiars, amics i dels companys que han compartit la seva trajectòria en el món del teatre. La Propietat del Teatre Romea, amb la col·laboració de la Fundació Romea, celebra els 100 anys de l’actriu. Teresa Cunillé, 100 anys. Una vida de teatre, està presentat i conduït pel dramaturg i director Jaume Viñas i l’actriu Lloll Bertran, tindrà lloc al Teatre Romea de Barcelona i compta amb la presència d’algunes de les figures més conegudes del sector de les arts escèniques català, com Josep Maria Flotats, Sílvia Munt, Francesc Nel·lo, Lali Barenys, Anna Güell, Maite Guisado i Àlex Casanovas, aquest en qualitat de President de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, entre d’altres. Aquesta celebració coincideix en el temps amb la convocatòria de la quarta edició del premi Teresa Cunillé promogut per la...
L’home que camina…

L’home que camina…

Ens enfrontem a la immobilitat i, alhora, als passos silenciosos de l’home que camina, que avança.El coreògraf i ballarí Cesc Gelabert donarà vida a l’obra L’home que camina, d’Alberto Giacometti. Avui els avenços tecnològics requereixen que l’home contemporani perdi la seva capacitat de moure’s, quedant-se fix a terra com si fos una figura de bronze, en contrast amb l’escultura immòbil de Giacometti que reclama que ens movem, que actuem, que ens interroguem. Gelabert ens ofereix la dansa de l’immòbil, desvetllada en la mirada i el record de l’home que camina.